Presentació de '100 paraules ebrenques agafades al vol' per començar el segon trimestre dels cursos i el VxL a Sitges

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català > Inauguració, Voluntariat per la llengua > Nova edició

Immaculada Cerdà diu al pròleg del llibre de Teresa Tort que cada paraula permet fer un estudi breu de la nostra història lingüística, de la variació i dels usos.

Una cinquantena de persones van omplir la sala d'actes del local del Grup d'Estudis Sitgetans en la presentació del llibre 100 paraules ebrenques agafades al vol, de Teresa Tort, filòloga i tècnica del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf. La presentació, que es va fer el 29 de gener passat, va comptar amb la presència de l'autora del llibre i del filòleg Anton Ferret, que  va ser l'encarregat de presentar l'obra als assistents.

D'aquesta manera es va celebrar l'inici del segon trimestre dels cursos de català per a adults i d'una nova edició del Voluntariat per la llengua a Sitges

Reflexions sobre la llengua

A partir de les seves reflexions i la lectura de diversos fragments del llibre, Anton Ferret va destacar l'habilitat de la Teresa per, a partir de les 100 paraules ebrenques recollides, bastir reflexions lingüístiques expressades amb un llenguatge literari molt acurat.

Reivindicació

Per la seva banda, Teresa Tort va compartir amb els assistents l'origen del llibre i la voluntat de reivindicar la capacitat i la idoneïtat del tortosí per expressar el món i reflexionar sobre la realitat que ens envolta, també en llengua escrita en un registre formal. Una reivindicació que té a veure amb el fet de donar valor a totes aquelles variants lingüístiques que, potser perquè són minoritàries, de vegades són poc reconegudes o fins i tot menystingudes.

Vols compartir aquesta notícia?