Català 100% accessible

CNL de Barcelona

Administració pública > Administració local

El passat dimecres 11 de desembre el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va formar part d'un itinerari 100% accessible pel barri Gòtic, que reivindica els comerços que aposten per un model de ciutat integradora i inclusiva.

De la mà de Clara Santamaria un grup de 25 persones van seguir una ruta pels comerços i equipaments accessibles entre els quals hi ha el CNL de Barcelona.

El projecte CASBA (Comerç Antic Sense Barreres) treballa per millorar l'accessibilitat dels carrers gràcies a la col·laboració de la Comissió de Persones amb diversitat funcional del Casc Antic, la Càtedra d'Accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Vic, La Universitat Ramon Llull, el Districte de Ciutat Vella i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona.

I el CNL de Barcelona, que forma part d'aquest entramat de comerços i equipaments sensibles al voltant de l'accessibilitat, va ser un dels punts de l'itinerari 100% accessible. Carme Rigal, responsable de la Delegació de Ciutat Vella, va oferir una càlida acollida als participants de la ruta accessible, tot fent èmfasi que aquest és un centre adaptat on "volem que tothom se senti benvingut i acollit". I finalment va rebre el certificat d'equipament amic Casba per la cura que mostra envers l'accessibilitat, el bon tracte al veïnat i la col·laboració en la formació de l'estudiantat d'arquitectura de les universitats que hi ha participat.

Es tracta d’una ruta accessible per a persones amb discapacitat física i auditiva (amb interpretació a llengua de signes i emissores FM) i text en lectura fàcil.

Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?