Alumnes de Sant Andreu visiten la Fira de Santa Llúcia

CNL de Barcelona

Cursos de català > Activitats d'aprenentatge

Dijous dos grups d'alumnes de nivell bàsic van visitar el centre de Barcelona i van fer un recorregut pel pessebre de la catedral, el de l'ajuntament i la fira de Santa Llúcia. Així van conèixer les tradicions de Nadal a Barcelona i a Catalunya.

El grup de primera hora del matí, com que és molt matiner, va poder visitar el pessebre del claustre de la catedral sense haver de fer cua. Hi van buscar el caganer, però no l'hi van trobar, perquè en el pessebre de la catedral no n'hi ha, de caganer.

Tot seguit van anar a la plaça Sant Jaume a visitar el pessebre creatiu de l'Ajuntament, aquest any obra de Paula Bosch, que s'ha inspirat en els seus primers records relacionats amb les festes de Nadal, i van tenir la sort de poder comentar-lo amb el sociòleg, periodista i escriptor Salvador Cardús, que es va mostrar molt interessat pels orígens de tots els presents: Senegal, Pakistan, Colòmbia, Perú, Austràlia, Albània, Hondures, Veneçuela, Bolívia, Equador... Va ser una conversa agradable i molt interessant, i es van acomiadar amb el desig d'un bon futur mundial.

Després van visitar la Fira de Santa Llúcia, on els va quedar clar què és el tió, que caga la nit de Nadal si està ben alimentat, i qui és el caganer, que caga amagat en algun racó del pessebre. Es van regalar vesc per desitjar-se bona sort i van acabar la visita de la Fira a la parada de l'Esperança, una perfumista que fa perfums naturals i en fa un que recull les olors del Nadal. L'Esperança els va obsequiar amb una mostra d'aquest perfum a cadascú.

Com que no n'havien tingut prou, van decidir acabar de perfumar-se a la Granja del carrer Petritxol, amb cafès, xocolata desfeta, xurros, croissants i ensaïmades.

Delegació de Sant Andreu

Vols compartir aquesta notícia?