Visita sorpresa!, a l'aula de català de Corbera de Llobregat

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català

Els alumnes del curs Bàsic 1 han conegut l'experiència d'un exalumne del Consorci per a la Normalització Lingüística

El dimecres 4 de desembre els alumnes del curs de català han hagut d'interrompre la classe perquè l'Hilario ha trucat a la porta... Amb aquesta "Visita sorpresa", activitat organitzada per la responsable de l'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'ha proposat als alumnes reflexionar sobre l'aprenentatge del català.

Hilario Benítez és un exalumne dels cursos de català, originari del Paraguai, que va arribar a Catalunya l'any 2002 i va fer els nivells Bàsic 1, 2 i 3 a l'OC de Corbera de Llobregat. 

Amb una breu presentació personal, l'Hilario ha posat en antecedents els alumnes i de seguida ha començat una conversa molt distesa on s'han comentat aspectes relacionats amb la importància de parlar català si es vol viure i treballar a Catalunya i de com ajuda a la integració i a entendre millor els catalans.

L'Hilario també els ha explicat la seva participació en associacions del poble, en les activitats i festes que organitzen amb el mossèn i ara que està jubilat pot passejar per descobrir l'entorn de Corbera. Els ha encoratjat a seguir estudiant, aprenent català i a participar en tots els esdeveniments que s'organitzin a la població.

Moltes anècdotes que han fet passar una bona estona i alhora han servit per a reflexionar sobre l'aprenentatge de la llengua i conèixer també la cultura del país.

Oficina de Català de Corbera de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?