El Voluntariat per la llengua de Vilanova i la Geltrú assisteix a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un dia per reconèixer i agrair la tasca que realitzen cada dia milions de persones voluntàries d'una manera altruista.

Dimarts 3 de desembre persones voluntàries de les entitats vilanovines i d'altres poblacions van omplir de solidaritat l'Auditori Eduard Toldrà, que ha estat l'escenari que aquest any ha acollit la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

El Voluntariat per la llengua (VxL), juntament amb d'altres entitats, també va assistir a l'acte, que tenia com a objectiu reconèixer i agrair públicament la feina de les persones que participen en accions de voluntariat en àmbits diversos i, també, promoure'n el contacte. Una vintena de persones, entre voluntaris i aprenents, van gaudir de l'ambient entranyable i festiu de l'acte.

Durant la celebració, es va presentar el vídeo "Connecta't al Voluntariat de Vilanova i la Geltrú", amb la participació de testimonis de diferents persones voluntàries vinculades a les 17 entitats i organitzacions que hi ha a la ciutat. En el cas del Voluntariat per la llengua, el Ramon i la Gelena van ser-ne uns dels protagonistes. El vídeo ha estat realitzat per Jaume Fargas, del Taller de Cinema.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, acompanyat de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i altres autoritats, va presidir l'acte, que va servir per lliurar el XXVI Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya 2019. Aquest any l'entitat guardonada ha estat la Fundació Espigoladors, una organizació sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari, pel seu projecte "Espigolar", un voluntariat innovador, transformador, transversal i propulsor de la cohesió social.


Cliqueu la imatge per veure l'àlbum fotogràfic.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?