Festa de cloenda de la Tardor del Voluntariat: emoció, passió i sensibilitat en estat pur

CNL de Sabadell

La companyia Liant la Troca posa punt final al programa d'actes en reconeixement de les persones voluntàries

El passat novembre, la xerrada col·loqui musical El Voluntariat tal com sona donava el tret de sortida a tres setmanes de tallers, formacions, taules rodones i activitats diverses en el marc de la Tardor del Voluntariat, un programa d'actes organitzat per l'Oficina d'Entitats i Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell amb la finalitat de reconèixer i donar visibilitat a la tasca de les persones voluntàries a la ciutat.

El dia 4 de desembre, vigília del Dia Internacional del Voluntariat, va tenir lloc l'acte de tancament del programa d'activitats amb una gran festa de reconeixement a les persones voluntàries que col·laboren en diverses entitats sabadellenques de diferents àmbits d'actuació. Tot i el mal temps, l'Espai Emprius es va omplir i Marta Morell, tinenta d'alcaldessa de Sabadell, va agrair a organitzadors i participants en la Tardor la implicació i el bon resultat obtingut, i va expressar el reconeixement a totes les persones voluntàries per la tasca realitzada en el marc del teixit associatiu de la ciutat. Perquè el voluntariat, va dir, "és un repte, una escola de creativitat que ens impulsa a buscar solucions i a creure en una possible transformació social. Sense fer soroll, es cola per les escletxes i ens fa persones més corresponsables amb la societat que ens envolta".

Tot seguit, la companyia de dansa inclusiva Liant la Troca va començar l'espectacle Sin-Con-Tacto. El col·lectiu de dansa integrada, gràcies a la capacitat creativa i artística de cadascun dels seus membres, va apropar els assistents, amb una sensibilitat exquisida, a conceptes com capacitat, accessibilitat i integració. Amb les emocions a flor de pell, Sin-Con-Tacto es va convertir en un espectacle amb molt de tacte i, també, amb la participació conjunta dels assistents amb els integrants de la companyia, en un ball únic en què es van desdibuixar barreres i es van posar de manifest les habilitats expressives i artístiques mitjançant l'art i el moviment, sigui quina sigui la capacitat física de cadascú.

Aplaudiments, connexions i sensibilitat es van combinar amb música, un pica-pica organitzat per l'Escola d'Educació Especial Xaloc i un fotomaton, que va immortalitzar una vetllada inoblidable.

Vols compartir aquesta notícia?