Taller de pintures rupestres per als alumnes de català al Museu Municipal de Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura

El grup de Bàsic 1 i els alumnes de conversa Avis Savis de l'Oficina de Català de Montmeló han visitat el museu municipal per conèixer com i per què pintaven a la Prehistòria.

Alumnes i voluntaris lingüístics

El Museu ha organitzat un taller per a cada curs per mostrar-los com pintaven fa 10000 anys enrere, quins materials feien servir, quins objectius tenien per fer aquells dibuixos, què dibuixaven...

Ha estat un taller dividit en dues parts: en una primera s'ha presentat el tema i s'ha mostrat a través d'unes imatges la quantitat de restes pictòriques que es conserven arreu de la Península i en concret a Catalunya. La segona part de la sessió ha estat més pràctica; els alumnes, apenents i voluntaris lingüístics havien de pintar amb carbó, aigua i pigments, sobre les pedres que se'ls havien assignat, a fi que s'acostessin a viure l'experiència de la gent de la Prehistòria.

Tots els assistents han marxat del taller amb la seva pedra pintada bàsicament amb carbó i pigments de color ocre, vermell i negre. En aquesta ocasió una parella lingüística també s'ha animat a venir al taller.Tothom ha pogut conèixer amb aquesta activitat què feien els que vivien en la nostra zona fa milers d'anys.

Oficina de Català de Montmeló

Vols compartir aquesta notícia?