Cursos a distància a l’Hospital Sant Joan de Déu

CNL Roses

Cursos de català > En línia > Parla.cat

Personal administratiu i sanitari s’inscriuen als cursos de Parla.cat

El passat 30 d'octubre van començar 4 cursos a distància amb la plataforma Parla.cat a l'Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), amb un total de 25 alumnes repartits entre els nivells Bàsic 1, Bàsic 2, Intermedi 1 i Suficiència 1. Els cursos són quadrimestrals i acabaran al febrer de 2020.

La presentació del curs va comptar amb la presència de la directora del CNL Roses, Núria Soriano, i la coordinadora d'ensenyament, Anna M. Moix. Les tutores que impartiran els cursos pertanyen als serveis de Sant Feliu i d'Esplugues. El curs 2018-2019 es van oferir 4 cursos de 4 nivells diferents, segons les necessitats del personal administratiu i sanitari de l'hospital: Bàsic 3, Elemental 3, Suficiència 1 i Suficiència 2.

La proposta de col·laboració d'enguany respon a l'interès dels nous residents (metges, metgesses, infermers i infermeres) que acaben d'arribar a Catalunya i volen aprendre l'idioma per incorporar-lo a la seva feina. És per això que s'han pogut obrir per primer cop dos cursos dels nivells Bàsic 1 i Bàsic 2 a distància, amb un total de 10 alumnes.

L'alumnat de l'Hospital Sant Joan de Déu seguirà la modalitat combinada amb tutoria dels cursos del Parla.cat, que ofereix el suport d'un tutor o tutora que guia i motiva l'aprenentatge. En tot moment, els aprenents disposen de recursos i eines que complementen les activitats i que ajuden a assolir els objectius del curs.

Des de l'any 1999 el Servei Local de Català d'Esplugues (CNL Roses) té signats convenis de col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu i hi ha ofert cursos presencials de tots els nivells. L'any 2009 es va celebrar un acte amb totes les persones de l'Hospital que havien passat pels cursos del Servei. Hi van assistir antics alumnes, les màximes autoritats de l'Hospital i de la Fundació Sant Joan de Déu, el llavors director del CNL Roses, Jaume Martí, i els tècnics i tècniques que havien impartit els cursos.

Des del CNL de Roses s'espera que aquesta col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu tingui continuïtat en el futur.

CNL Roses

Vols compartir aquesta notícia?