El CNL de Barcelona promociona la llengua catalana al Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona

CNL de Barcelona

Després de l'èxit de l'any passat, es va fer de nou el "Vermut lingüístic", un taller que pretén fer reflexionar els assistents sobre les seves actituds lingüístiques en l'ambient distès d'un vermut de dissabte

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va participar dissabte passat, 26 d'octubre, en l'esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, al Museu Marítim

L'estand del CNL de Barcelona al Dia de la Comunitat Internacional 2019

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va participar al Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona, que es va celebrar el passat dissabte 26 d'octubre al Museu Marítim. La fira, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, ha celebrat enguany la sisena edició i ha esdevingut una cita indispensable per a tota la comunitat internacional que viu i treballa a la ciutat.

Durant tot el dia es va estar informant el públic de la fira sobre els cursos de català; sobre el curs Català bàsic per a empresaris, que el CNL de Barcelona fa amb la col·laboració de Barcelona Activa, i sobre la resta de serveis que el CNL ofereix a la ciutat.

Al matí, l'estand informatiu del CNL va rebre la visita de Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística, que va ser rebuda per Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, i que va compartir una estona amb les persones que estaven oferint informació dels cursos de català. Més tard, també va visitar l'estand Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i responsable de l'Àrea d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, acompanyat de Laia Bonet, tercera tinent d'alcalde.

Després de l'èxit de l'any passat, es va fer un "Vermut lingüístic", un taller que pretén fer reflexionar els assistents sobre les seves actituds lingüístiques en l'ambient distès d'un vermut de dissabte. L'activitat va aplegar una cinquantena de persones que van gaudir d'un aperitiu amb el vermut cedit per Senyor Vermut. Al final de la sessió, totes elles van adquirir un compromís individual en relació amb la llengua catalana.

El programa Voluntariat per la llengua va dur a terme l'activitat "Cita lingüística a l'hora del te", en què es va fer un tastet sobre el programa simulant trobades lingüístiques exprés entre les persones assistents. La sessió es va fer en format de cita ràpida (speed dating) acompanyada de te. A partir d'aquesta sessió alguns participants van acabar esdevenint voluntaris o aprenents del programa.

A més, Voluntariat per la llengua també va participar en la trobada "Solidaritat i voluntariat: posa't en acció", dinamitzada per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació Catalana de Voluntariat Social, en què diverses entitats explicaven la seva activitat i compatien experiències.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?