Ep! Escolta i parla

CNL L'Heura

Cursos de català

Aprendre una llengua és un dret universal, encara que una persona no sàpiga llegir ni escriure

Davant d'aquesta necessitat manifesta d'uns anys ençà, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Direcció General de Política Lingüística (CPNL) estan elaborant i pilotant un curs oral per a persones no alfabetitzades, de tres mòduls de 45 hores cadascun, basat en el contingut de competències orals (comprensió i expressió) del nivell A2 de català de la Direcció General de Política Lingüística.

El material audiovisual (Power Point, notícies, cançons), el moviment (jocs i activitats ludificades) i l'emoció (relats personals, música i  reconeixement de les diferents cultures i llengües) són els pilars d'aquest mètode. S'intenta portar la realitat a l'aula amb l'enfocament comunicatiu i el coneixement de la cultura i la societat d'acollida amb múltiples sortides per conèixer espais, entitats i persones.  Es treballa també l'aprenentatge cooperatiu i es proposen una varietat d'activitats significatives que potencien les intel·ligències múltiples del nostre alumnat.

El CNL L'Heura és un dels centres que elabora i pilota aquest curs, i Gemma Castañé, professora del CNL, és una de les autores. El curs ja s'està oferint de forma experimental a diversos centres i al mes de gener s'oferirà a tot el Consorci.  

Vols compartir aquesta notícia?