Unes 770 persones comencen cursos de català al CNL de l'Àrea de Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català

D'aquestes, 300 són alumnes dels nivells Inicial o Bàsic 1 que encara no coneixen gens la llengua.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha començat aquesta setmana els cursos de català amb uns 770 inscrits entre Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Falset.

D'aquests, uns 300 són alumnes de nivell Inicial o Bàsic 1, per a les persones que no saben parlar gens en català, i 40, en canvi, de nivell C2, el de coneixements superiors.

Del total de l'alumnat, 80 seguiran cursos en línia amb la plataforma Parla.cat o l'Aula Mestra i el suport d'un tutor o tutora. La resta s'han matriculat a cursos presencials.

La matrícula per als cursos de Falset (Bàsic 1 i Bàsic 3) continua oberta.

Activitats culturals

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix també activitats culturals dins i fora de l'aula que organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori. Aquestes faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

Entre aquestes activitats hi ha, per exemple, les del "Quedem?", el programa de cohesió d'Òmnium Baix Camp, que aquest mes proposa junt amb Espais Ocults una visita a les portes més emblemàtiques de la ciutat, descomptes per assistir al Teatre Nacional de Catalunya, un 2x1 per assistir als partits d'hoquei del Reus Deportiu  o la possibilitat de participar en la coral Canta amb el cor que properament iniciarà el nou curs.

Proper període d'inscripcions

Les persones que hagin quedat en llista d'espera o la resta d'interessades es podran inscriure als cursos del segon trimestre  entre els dies 17 i 19 de desembre.

CNL Reus

Vols compartir aquesta notícia?