25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 10 d'agost de 2019

Resultats d’èxit al Consorci per a la Normalització Lingüística en el primer semestre de 2019

  • Augmenten un 15,5 % les inscripcions als cursos presencials i en línia respecte al mateix període del 2018
  • Un 68% de les inscripcions són per a cursos de català inicial i bàsic
  • Les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua s'incrementen en un 10,3% i el nombre de convenis amb organitzacions econòmiques superen els 4.000, que és un 14 % més que l'any anterior
Resultats d’èxit al Consorci per a la Normalització Lingüística en el primer semestre de 2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua en la línia positiva i ascendent dels darrers anys i tanca el primer semestre amb un balanç de resultats a l'alça en totes les dades registrades de gener a juny, respecte al mateix període d'anys anteriors.

El nombre d'inscripcions als cursos de català, tant presencials com en línia, passa de 46.371 a 53.594, la qual cosa suposa un augment del 17,4%. Un augment que s'evidencia tant en la modalitat presencial, que amb 50.248 inscripcions experimenta un increment del 15,5 %, com en la modalitat en línia, que arriba a les 3.346 inscripcions (un 17,4 % més).

Aquest augment s'explica, en part, pel canvi de format dels cursos presencials, que en molts casos han passat de ser quadrimestrals a trimestrals, però també per l'aplicació de les línies estratègiques engegades el 2018, amb l'objectiu de facilitar al màxim l'accés a l'aprenentatge de les persones amb més dificultats comunicatives en català. De fet, del total de les inscripcions d'aquest primer semestre, el 68% correspon als cursos de català inicial i bàsic, una dada que ratifica l'èxit dels avantatges econòmics i les facilitats organitzatives que va incorporar el Consorci durant el 2018. 

Les persones d'origen estranger accedeixen abans al català

Una dada rellevant que destaca d'aquesta anàlisi és que el col·lectiu de persones d'origen estranger accedeix a l'aprenentatge de la llengua poc després d'instal·lar-se a Catalunya.

Així, si ja és prou destacable el fet que el 57,4% d'inscripcions correspon a persones d'origen estranger, encara ho és més constatar que un 21,4% d'aquestes persones han arribat a Catalunya en els darrers anys.

Més parelles lingüístiques i més acords amb organitzacions

L'èxit del programa de Voluntariat per la llengua continua despuntant aquest semestre del 2019 i se situa per damunt de les 5.700 parelles lingüístiques, un 10,3% més que en el mateix període de l'any anterior.

Un èxit que es fa evident, també, en l'increment de convenis i adhesions amb organitzacions econòmiques col·laboradores del Voluntariat per la llengua.

El programa I tu, jugues en català? i els Plans Ofercat locals són, així mateix, actuacions determinants del Consorci, que expliquen l'augment del nombre de convenis a aquests programes. En total, durant aquest primer semestre, s'han signat més de 4.000 convenis, que significa un augment del 14% respecte al mateix període de l'any anterior.

L'esforç i la implicació dels tècnics de normalització lingüística amb el treball en xarxa al territori referma els resultats positius en el sector socioeconòmic, que busca el valor afegit d'una bona comunicació oral i escrita.

En global, doncs, són dades que mostren una evolució satisfactòria del Consorci per a la Normalització Lingüística, sobretot gràcies a la presència arreu del territori, amb els 22 centres de normalització lingüística distribuïts per Catalunya.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter