El cinema en català al Cicle de cinema/film/cinéma de Sabadell

CNL de Sabadell

Aquesta proposta de Cinema per a estudiants, Cineclub Sabadell i el CNL dins del programa Ciutat i Escola de l'Ajuntament parteix del fet que anar al cinema és un hàbit social i un fet cultural que pot tenir un paper important en l'educació dels alumnes.

S'ha acabat el curs. La canalla ha començat vacances i les escoles van posant fil a l'agulla a les activitats de l'any que ve. Una de les possibilitats que s'ofereix als centres educatius de l'àmbit territorial del CNL de Sabadell és el Cicle de cinema / film / cinéma.  Apropar el llenguatge cinematogràfic al treball dins l'aula i aprofitar els avantatges i l'atracció de la gran pantalla poden ser bones eines educatives. I veure cinema en català en sales comercials no sempre és fàcil.

La programació consta de pel·lícules de qualitat reconeguda en el terreny cinematogràfic, plantejades per a franges d'edat molt diverses i en diferents llengües: català, castellà, anglès i francès. Tots els films van acompanyats de materials per treballar a l'aula i el dia de la sessió es fa una introducció a la pel·lícula.

La programació per al proper curs inclourà sis films en català, ja siguin doblats o en VO subtitulada en català.

Pel que fa al cicle passat, s'hi van projectar deu pel·lícules, dues menys que al curs anterior, però el nombre d'inscripcions va augmentar en 676 i es va situar en 3.715, dels quals 2.413 van assistir a films en català i 1.302 en castellà (hi havia 5 pel·lícules de cada).

El film que va generar més expectatives va ser Kerity, la casa dels contes, que van veure 1.080 estudiants provinents de 17 escoles.

Vols compartir aquesta notícia?