La Taverna Despertaferro guanya el premi Ganxet Llengua

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Socioeconòmic > Empresa > Restauració

La Ganxet Pintxo fa un reconeixement a M. Dolors Sardà per la seva col·laboració com a presidenta del CNL al llarg dels darrers vuit anys.

En aquesta edició de la Ganxet Pintxo Modernista  l'establiment distingit amb el Premi Ganxet Llengua per destacar en l'ús del català en l'atenció al públic ha estat la Taverna Despertaferro. Amb les seves votacions al Facebook de la Ganxet Pintxo els clients han valorat que en aquest establiment reusenc s'hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

La Taverna Despertaferro ja va rebre aquest guardó que s'atorga per votació popular la tardor de 2015, i des de fa anys és establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua.

El Premi Ganxet Llengua,  impulsat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en el certamen gastronòmic de la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L'Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou, As de Copes, Taverna La Tronada, Restaurant L'Estel, Fleca Restaurant 158, Hamburgueseria Tàstum, el Museu del Vermut i Les Taules del Giner. 

I enguany, novament, la Ganxet Pintxo ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de "L'enigma del Ganxet Mot". Amb aquesta iniciativa, s'han plantejat a les xarxes socials del certamen diversos enigmes lingüístics, alguns dels quals eren ingredients de les tapes d'aquesta edició,  com el préssec pla, el cucús, l'allada, el bitxo o el capipota.

La Ganxet Pintxo ha fet també un reconeixement especial a M. Dolors Sarda per la seva col·laboració entusiasta a la ruta de tapes durant vuit anys com a presidenta del CNL.

La Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, té clar que atendre els clients en la seva llengua és un factor de qualitat. Per això, el Centre de Normalització Lingüística col·labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen.

CNL Àrea de Reus

Vols compartir aquesta notícia?