Els alumnes del nivell bàsic 1 del SOC de Mollet del Vallès es presenten

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català

Vam començar el curs de nivell bàsic 1 organitzat pel SOC de Mollet i impartit pel CPNL al Centre Cívic de Can Pantiquet fa tres setmanes i ja som a punt d'acabar-lo, però ja diem en català com ens diem, qui som, d'on som..., perquè el més enriquidor és que som de molts llocs diferents i això fa que aprenguem tots de tothom. Ara? A punt de començar el curs bàsic 2 i després, el bàsic 3!

Els cursos de nivell bàsic són cursos adreçats a persones que no parlen català que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals, amb la finalitat que l'aprenent, en acabar el curs, pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.

Ara ja sabem dir com ens diem, d'on som, on vivim i què ens agrada. També hem après vocabulari sobre la família en català; hem après a dir els números i també l'hora amb els quarts; hem conversat per telèfon en català i hem sabut donar indicacions per anar en algun lloc de Mollet; hem situat les coses i hem parlat de professions, perquè tots volem que tothom trobi feina; hem dit què fem habitualment quan ens llevem, ens vestim, sortim al carrer..., i "hem anat a comprar", perquè ens hem quedat sense gens de pa i volíem preparar el dinar o el sopar. No val fer un entrepà i prou! Hem preparat dos menús en equip i ens han fet entrar molta gana. Hem fet d'arquitectes i hem descrit l'habitatge que tenim o que voldríem tenir i també l'hem moblat.
També hem proposat un repte als alumnes: fer un relat de presentació en català i ens fa tanta il·lusió compartir-lo, que el trobareu a continuació.
Presentació  

Sabeu què és el més satisfactori? Haver vist com tothom ha avançat i és capaç de tenir una conversa i xerrar en català. 
Animem a tothom a continuar els cursos bàsic 2 i bàsic 3 que completaran la bona feina! Endavant!

Vols compartir aquesta notícia?