La xocolata protagonista de l’última trobada del Club de Lectura Fàcil en Català a Vilanova

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Dilluns 3 de juny s'ha fet l'última trobada del Club de Lectura Fàcil en Català d'aquest curs a la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, organisme adherit al Voluntariat per la llengua.

Marcus Marc i la ruta del cacau, de Núria Martí Constans, ha estat la lectura que ha servit de cloenda a les trobades que durant el curs 2018-2019 han compartit les persones que participen en aquesta activitat, principalment alumnes dels cursos elementals i intermedis de català i aprenents que practiquen les converses d'una hora setmanal per reforçar la seva fluïdesa en català amb les seves parelles lingüístiques, en el marc del Voluntariat per la llengua. El Club de Lectura Fàcil també és obert a les persones usuàries de la biblioteca que necessitin millorar la seva capacitat lectora en català.

La xocolata

En aquesta ocasió la temàtica del llibre ha motivat una tertúlia molt llaminera i entretinguda al voltant de la xocolata, a partir de la narració d'una jove mexicana que explica la ruta del cacau, des del descobriment dels fruits del cacau a Amèrica fa més de 3.000 anys fins l'actualitat. Les curiositats, els records i els descobriments al voltant d'aquest producte han fet que tothom acabés amb el desig d'assaborir una bona presa de xocolata.

Per celebrar els bons resultats d'aquesta sessió i acomiadar el curs, la conductora del club, Lourdes Escrigas, ha lliurat els diplomes d'assistència a les persones participant al voltant d'una taula amb llibres, coca i xocolata per celebrar els bons resultats d'aquest curs.

Lectura fàcil

El Servei de Català de Vilanova i la Geltrú i la Biblioteca Joan Oliva i Milà fa més de 8 anys que mantenen aquesta col·laboració amb l'objectiu que les persones interessades puguin gaudir de la lectura i alhora augmentar els recursos comunicatius (lèxic i expressions) en català. La propera edició del Club està prevista que comenci a la tardor amb l'inici del curs 2019-2020.


Els participants en el Club de Lectura Fàcil en Català, a la Biblioteca Joan Oliva, envoltats de llibres, coca i xocolata.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?