Una trentena d’alumnes de Calafell visiten l’exposició sobre Pompeu Fabra

CNL de Tarragona

Llengua i cultura > Commemoracions literàries > Any Pompeu Fabra

L'exposició es va crear l'any 2018 per recordar la figura i l'obra del gramàtic Pompeu Fabra, en el 150è aniversari del seu naixement.

Aquesta setmana dos grups d'aprenents de català han visitat l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa", instal·lada a la Biblioteca Ventura Gassol.

Després d'haver treballat la biografia de Pompeu Fabra a l'aula, els alumnes han fet una activitat a l'exposició en la qual han pogut practicar la comprensió lectora i han pogut acabar de consolidar els coneixements sobre la vida i l'obra del Mestre.

L'exposició itinerant, creada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per commemorar el 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana, presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va comportar el seu treball.

"Pompeu Fabra. Una llegenda completa" es pot visitar fins al 30 de maig al vestíbul de la Biblioteca. L'horari de visita és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, i de dilluns a divendres, de 16 a 20 h.

LTP

Vols compartir aquesta notícia?