Alumnes de la Garrotxa i el Ripollès s'apleguen a Ripoll

CNL de Girona

Cursos de català > Altres

Una setantena d'alumnes van visitar la Portalada, el Museu i l'Scriptorium

Una setantena d'alumnes de català de la Garrotxa i del Ripollès, a més de participants del programa VxL, van participar en diverses activitats a Ripoll.

Els alumnes de català de la Garrotxa van visitar Ripoll, on els esperaven alumnes del Servei Comarcal del Ripollès. Els de nivell B3 i E2 van explicar a la resta de companys les característiques principals de la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll.

A continuació, es van dirigir al Museu Etnogràfic, on es van dividir en dos grups per fer dos tallers. D'una banda, van haver de visitar el Museu i cercar, dins les vitrines, els "intrusos", és a dir, els objectes moderns que que hi havia col·locats al costat dels antics. Va ser molt interessant, perquè de vegades es confonien objectes antiquíssims, com una funda de rosari feta de punt per un pastor, amb objectes moderns: una funda de mòbil!

A l'Scriptorium els alumnes van tenir ocasió de veure un documental en què s'explicava com era la vida monàstica i què feien els antics monjos copistes. A més, van poder parcticar i fer un punt de llibre escrivint amb una ploma d'oca.

Finalment, es va fer un petit berenar.

Fotos de l'excursió clicant aquí

Mònica Jaume

Vols compartir aquesta notícia?