Taller de titelles, un procés creatiu que motiva els participants

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura

Analía Invernizzi, escenògrafa i aprenenta del VxL a Vilafranca del Penedès, condueix un taller de titelles dirigit a adults i nens, a partir d'11 anys.

Els dies 11 i 25 d'abril i 2 i 16 de maig es va portar a terme un taller de titelles dirigit a adults i nens, a partir d'11 anys, a càrrec d'Analía Invernizzi, escenògrafa i aprenenta del VxL, al Servei de Català de Vilafranca.

Titelles catalans

La idea del taller va néixer de la curiositat i les ganes de compartir de l'Analía, quan va descobrir, després de fer una bona recerca, que els titellaires catalans de mitjan segle XIX van començar a utilitzar -i posteriorment a difondre- una tècnica de construcció i manipulació especial, única al món.

Així doncs, una quinzena de persones, entre voluntaris, aprenents, alumnes i algunes nenes amb inquietud i ganes de crear, van participar en aquest taller per conèixer aquesta tècnica antiga i recrear-la amb materials d'avui.

Taller de titelles

Al mateix temps que els participants anaven coneixent, pas a pas, la tècnica de construcció, s'anava contextualitzant el treball manual amb l'explicació sobre la història dels titelles, quina funció tenien en el seu inici i com van anar evolucionant.

L'aula del Servei de català es va omplir de materials per retallar, esculpir, modelar, pintar, cosir a màquina... i setmana a setmana, poc a poc, en un ambient distès i concentrat, van anar sorgint, de les mans de cada alumne,  personatges plens d'expressió i creativitat. El fil conductor d'aquesta activitat: el català.

Els participants van acabar satisfets d'haver conegut i practicat aquesta tècnica i d'haver augmentat una mica més el coneixement de la cultura del país.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?