25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 24 de maig de 2019

El Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès col·labora en la Setmana de la Diversitat al barri de l'Espirall

El Servei hi ha participat en activitats diferents: narració de contes, elaboració d'un mural sobre els països d'origen de l'alumnat i trobada de parelles lingüístiques.

El Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès col·labora en la Setmana de la Diversitat al barri de l'Espirall

Del 6 a l'11 de maig, el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès ha participat en la Setmana de la Diversitat que ha coordinat i impulsat el Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en el marc del  projecte d'Espirall, Fem Barri, amb l'objectiu de promoure el reconeixement de la diversitat com a un element característic i necessari del món actual.

Explicar contes

La participació del Servei de Català es va centrar en diverses activitats: d'una banda, el 7 de maig, dins de l'activitat "L'hora del conte", les mares que participen en el taller de llengua i socialització en l'entorn educatiu i el curs d'alfabetització de l'escola Pau Boada van interpretar el conte "M'han canviat l'avi!" de Chus Díaz, adaptat per Lluís Sanahuja. En acabat, es va presentar el mural que s'havia preparat en una sessió del curs inicial sobre els països d'origen de l'alumnat (Colòmbia, Xile, Pakistan i Marroc). Les mares del Marroc van explicar les diferències que hi ha entre el Rif, Tànger, l'Atles o el Sàhara, quines llengües parlen, quin és el menjar típic de cada zona, els costums, etc. També van portar mostres dels vestits tradicionals.

L'endemà, a l'escola Mas i Perera, 4 alumnes del taller de llengua d'aquesta escola van explicar el conte "Una llàgrima plena d'emocions", inventat per la filla d'una d'elles. Després d'assajar amb les seves parelles lingüístiques, el van  llegir davant del públic que s'havia reunit a la biblioteca de l'escola. L'activitat s'anomenava MasiContes.

Trobada final del VxL

Finalment, el dia 9 de maig, es va fer una trobada conjunta del Voluntariat per la llengua (VxL). Les parelles lingüístiques de l'Escola Pau Boada van compartir una tarda d'experiències entre voluntaris i aprenents. Hi van prendre part 9 persones.

Després de fer la valoració de les trobades amb les parelles lingüístiques, conjuntament amb la directora de l'escola, Imma Badell, i la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, tot el grup va anar a escoltar l'audició musical que feien els nens i nenes de 5è curs de les escoles Pau Boada i Mas i Parera, a la plaça Dr. Bonet. A continuació, el grup es va tornar a desplaçar fins a l'escola per compartir una estona de jocs de llengua. L'activitat va acabar amb el repartiment de diplomes a la participació i amb el desig de tornar a oferir el VxL al curs que ve.

VxL al barri

Des del mes d'octubre fins a l'actualitat, les parelles lingüístiques de l'escola Pau Boada s'han anat trobant setmanalment per fer una hora de conversa en català, durant deu setmanes. Hi han participat 21 persones, entre voluntaris i aprenents, i, entre les parelles lingüístiques que han fet una edició i d'altres que han repetit, s'han organitzat disset parelles lingüístiques. A l'escola Mas i Perera hi ha participat 6 persones.

Des del curs passat i fruit dels convenis que es van signar, el VxL es promou a les escoles Pau Boada i Mas I Perera gràcies a la col·laboració del taller Llengua i socialització de les famílies en l'entorn educatiu i a l'Associació Gent del Barri.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter