El CNL de Barcelona se suma a la Setmana de la Poesia de Barcelona

CNL de Barcelona

Llengua i cultura

Joan Brossa, de qui se celebra el 2019 el centenari del naixement, ha tingut un paper destacat en les activitats organitzades per a aquesta edició de la Setmana de la Poesia.

Les delegacions del CNL han organitzat diverses activitats al territori, emmarcades en el festival organitzat per l'Ajuntament de Barcelona del 8 al 16 de maig.

Pep Martínez, de la Delegació de les Corts, a la sessió dedicada a Salvador Espriu del cicle Escoltem els poetes.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha dut a terme diverses activitats emmarcades en la Setmana de la Poesia de Barcelona, festival que organitza l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i que enguany s'ha celebrat del 8 al 16 de maig.

La Delegació de Sants-Montjuïc i de les Corts del CNL ha tingut una participació destacada en aquesta edició amb el cicle "Escoltem els poetes", fet en col·laboració amb la Biblioteca Montserrat Abelló. A través de cinc sessions, s'ha donat a conèixer l'obra de poetes catalans en la veu de cantautors que han posat música als seus poemes. El cicle ha estat conduït per Pep Martínez, tècnic de normalització lingüística a les Corts, que ha fet un recorregut per la vida i l'obra de Salvador Espriu, Miquel Martí i Pol i Joan Salvat-Papasseit. També hi ha participat Glòria Bordons, doctora en Filosofia i Lletres, que s'ha encarregat de les sessions dedicades a Joan Brossa. L'última sessió, precisament dedicada a Brossa, s'ha fet a la Sala de Plens del Districte de Sants-Montjuïc.

La Delegació de Ciutat Vella va desenvolupar un taller gratuït de recitar poemes a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, en què es van practicar les nocions bàsiques que cal tenir en compte a l'hora de recitar en veu alta: la postura corporal, la veu, la vocalització, l'entonació, les pauses, l'actitud escènica...

Una altra activitat destacada es va fer a Sarrià, on es va realitzar una sessió de lectura de poesies de Joana Raspall i de Miquel Martí i Pol amb la participació d'alumnat de la delegació a la llibreria del barri A peu, de pàgina.

A més, a la Delegació de Sant Martí es va dur a terme una trobada dels alumnes del curs SS amb Montse Vergés, que va explicar la trajectòria poètica del seu pare, Joan Vergés.

A la Delegació de Sant Andreu, els alumnes han celebrat la Setmana de la Poesia penjant poemes en un mural. Alguns han seleccionat poemes dels seus escriptors o espcriptores preferits, i d'altres, s'han convertits en autors i han escrit els seus poemes.

Per acabar, Joan Brossa, de qui se celebra el 2019 el centenari del naixement, ha tingut també un paper destacat en les activitats organitzades per a aquesta edició de la Setmana de la Poesia. La Delegació d'Horta-Guinardó li ha dedicat l'activitat "Dues cares del dau, un món poètic", que s'ha fet a les aules durant diversos dies i que ha consistit a utilitzar dos daus gegants, semblants als que l'autor utilitzava en la seva poesia visual Contra l'atzar, per visualitzar dues imatges a partir de les quals els alumnes han creat poemes molt breus. A la Delegació de Gràcia i Sarrià - Sant Gervasi, s'ha instal·lat un mural amb les obres més representatives de l'autor, i a la Delegació de l'Eixample, s'ha creat un mural amb una mostra de poesies visuals fetes pels alumnes de diferents cursos.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?