La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, visita el CNL de Sabadell

CNL de Sabadell

Cursos de català

Aquest 16 de maig, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell ha rebut la visita de la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, de la coordinadora de Recursos i Serveis del CPNL, Pilar Pifarré, i del gerent del CPNL, Josep Madorell, acompanyats per Elisabet Palomés, directora del CNL de Sabadell.

Aquesta visita ha servit per intercanviar impressions i compartir projectes amb els treballadors i amb l'equip directiu del centre, i també per fer un recorregut per les aules on s'imparteixen els cursos de català.

La visita ha començat al Casal Pere Quart, seu del CNL de Sabadell, i després s'ha desplaçat fins a l'edifici on hi ha l'equip d'ensenyament del centre, el Vapor Escapçat. En aquest espai, la presidenta del CPNL ha saludat i ha parlat amb un grup d'alumnes del nivell Bàsic 1. En una xerrada informal, Franquesa els ha explicat la tasca conjunta que fa la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i el CPNL en l'organització de cursos de català de nivells bàsics i inicials perquè tota la població nouvinguda tingui accés a aprendre la llengua catalana i a parlar-la. La presidenta del CPNL ha remarcat també que "Catalunya està feta amb la diversitat de persones que hi han vingut a viure i que parlen altres llengües, fins a 300 llengües diferents" i que "el 17 % de la població adulta és nascuda a l'estranger i té una llengua primera o familiar diferent del català o el castellà".

CNL de Sabadell

Vols compartir aquesta notícia?