Joan Amades, protagonista a l'Oficina de Català de Valls

CNL de Tarragona

Sensibilització

La trajectòria vital del folklorista Joan Amades va protagonitzar la conferència que es va dur a terme el passat dimarts, 7 de maig, a la sala d'actes de Casa Caritat, a càrrec de Josep M. Calbet.

Els alumnes dels cursos de català de l'Oficina de Català de Valls i les parelles lingüístiques van gaudir de la conferència "Joan Amades, el personatge i el folklorista" que va oferir el mestre i pedagog vallenc, Josep M. Calbet, en què va repassar molt acuradamanent el recorregut vital d'aquest personatge i la seva àmplia obra, tot mostrant-ne les publicacions més representatives. A més, va explicar anècdotes curioses sobre el personatge i d'una forma molt amena va parlar sobre l'origen de diverses expressions de la llengua catalana.

En finalitzar l'acte, el ponent va obsequiar els participants amb un punt de llibre exlibris de la col·lecció de Joan Amades (www.joanamades.cat) i va inaugurar l'exposició "La memòria del Poble" sobre el folklorista, que es pot visitar fins al 15 de maig al Claustre de Casa Caritat.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Valls, amb motiu del 60è aniversari de la mort de Joan Amades, i forma part de les activitats complementàries que s'ofereixen des de l'Oficina de Català al llarg del curs.

Vols compartir aquesta notícia?