Finalitza el projecte Parlem a l'escola, adreçat a mares i pares de l'Escola Fanals d'Aro de Platja d'Aro

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

La iniciativa ha estat fruit del treball conjunt entre la dinamitzadora del VxL i la tècnica comunitària de l'Ajuntament.

L'activitat ha consistit en un grup de conversa d'una hora setmanal, durant 10 setmanes, per a famílies dels centres educatius, en els quals els professionals de referència hagin detectat una mancança de competències lingüístiques o dificultats en la relació entre la mateixa família i la comunitat educativa. Aquest projecte pilot s'ha implementat a la Masia Bas amb famílies de l'escola Fanals d'Aro i també s'hi han acollit algunes persones de l'escola Els Estanys.

El mes de febrer es va iniciar un nou projecte Parlem a l'escola, fruit del treball conjunt entre el Servei Comarcal de Català del Baix Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la Fundació SER.GI. Aquesta iniciativa, que parteix de l'experiència feta a les escoles de la Bisbal d'Empordà, va adreçada a les famílies dels centres de primària de Castell-Platja d'Aro, sobretot a pares i mares nouvinguts amb l'objectiu de poder practicar la llengua i afavorir, així, la relació família i escola.

La iniciativa ha estat conduïda per la tècnica comunitària de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la dinamitzadora comarcal del Voluntariat per la llengua i s'emmarca dins el programa Voluntariat per la llengua, per tal que les persones participants puguin iniciar-se a practicar la llengua i afavorir la comunicació entre les famílies i la comunitat educativa.

S'han treballat aspectes diversos, com les presentacions, el sistema educatiu, el material escolar, les maneres de comunicar-se amb l'escola o els menús del menjador, i s'ha aprofitat per comentar informacions de l'escola (sortides, xerrades, campanya de donació de sang...).

En general el projecte ha tingut valoracions molt positives i s'aposta per fer-ne una segona edició el proper curs.

Vols compartir aquesta notícia?