El CNL de Cornellà commemora a la Jordiada els 30 anys del CPNL

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Unes 40 persones participen a l'acte Encomana Poesia protagonitzat pels participants del programa VxL

Diumenge passat, 5 de maig, va tenir lloc la Jordiada, la gran festa de la cultura popular, al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. En què, a més de la parada del CNL per mostrar totes les activitats que du a terme el Centre, té lloc l'acte del VxL Encomana Poesia.

Com cada any, i amb la col·laboració de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística, el CNL de Cornellà va muntar la parada a la Jordiada per continuar difonent la llengua i les activitats del centre. La novetat d'enguany era la celebració dels 30 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), motiu pel qual s'ha canviat el logotip de l'empresa i s'han elaborat uns punts de llibre commemoratius que es van repartir durant tota la jornada. A banda de la informació de la propera inscripció als cursos de català, també es va fer difusió de la sortida al Parlament que el CNL farà el 7 de maig. A més, també es van tornar a mostrar les campanyes 'I tu, jugues en català?' i 'Català i empresa'. A la parada s'hi van acostar tant l'alumnat dels cursos de català com els participants del programa de VxL. 

A més, com ja es va fer l'any passat, els participants del programa Voluntariat per la llengua van llegir poemes en l'acte Encomana Poesia, que va reunir prop d'una cinquantena de persones. La tria dels poemes va posar especial èmfasi en Joan Brossa, en commemoració dels cent anys del seu naixement. A més, l'acte va acabar amb una cantada de caramelles.

La Jordiada és una festa en què es mostra la cultura popular, l'artesania, s'hi duen a terme activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, castellers, parades de venda de roses i llibres i de difusió de la lectura, un dinar popular... la festa de Can Mercader és una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà i que ha esdevingut una cita obligada per a moltes persones de tota l'àrea metropolitana. És una festa que es fa sempre el diumenge abans o després de la diada de Sant Jordi però aquest any, com que Sant Jordi era diumenge, va coincidir.

Vols compartir aquesta notícia?