Marató de Lectura per la diada de Sant Jordi a Berga

CNL Montserrat

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Un any més, l'alumnat del Servei Local de Català de Berga i del Servei Comarcal de Català del Berguedà participa en la sisena Marató de Lectura de la diada de Sant Jordi.

Prop d'una vintena d'alumnes dels cursos de català llegeixen poemes en la sisena edició de la Marató de Lectura per la Llengua, organitzada a la plaça de Sant Joan, per Òmnium Cultural.

Moltes de les lectures s'han fet en català, tot i que la procedència dels lectors era de molts països diferents (Veneçuela, el Marroc, Letònia, Nicaragua, Romania, Colòmbia i el Senegal). La majoria dels poemes escollits han sigut de Joan Brossa, per commemorar el centenari del seu naixement, però també s'han escoltat poesies d'altres autors catalans i en àrab, castellà, romanès i wòlof per fer un reconeixement a les llengües de procedència de l'alumnat. Per tant, cal valorar l'esforç que han fet aquestes persones per llegir en públic, amb una segona llengua i algunes, fins i tot, per llegir una obra d'un autor que, per elles, segurament era totalment desconegut.

Un acte que ha servit per promoure la llengua i la cultura catalanes vinculat amb la internacionalitat del moment i per promoure obres d'autors amb una llarga trajectòria literària, ja siguin d'aquí o d'arreu del món.

Vols compartir aquesta notícia?