El CNL de Tarragona celebra Sant Jordi

CNL de Tarragona

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

El CNL de Tarragona va organitzar per aquest Sant Jordi diversos actes i activitats relacionades amb la Diada amb l'objectiu de promoure el coneixement de la cultura catalana

Per una banda, a les aules del nivell Bàsic del Vendrell es va celebrar la diada fent murals amb frases i pensaments, en català i la llengua materna dels alumnes. I també es va sortir al carrer per participar en actes culturals i respirar l'ambient de la diada.

A Valls, es van repartir roses i punts de llibre per a tots els alumnes, els quals també van llegir poemes i van visitar la plaça on es troba el monument a Sant Jordi. AVila-seca, es va practicar el vocabulari relacionat amb la Diada, es van fer recomanacions de llibres i es va fer una passejada pel poble. I a Salou han homenatjat Joan Brossa, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement, amb un mural amb totes les poesies i petits relats que han produït els alumnes a partir d'imatges d'uns daus.

A més, al llarg de tot el mes d'abril s'han organitzat concursos i gimcanes, amb destinataris i objectius diferents. Per una banda, s'ha fet la tercera edició del Concurs de microrelats d'amor i desamor "T'estimo... No t'estimo", destinat a alumnes i exalumnes, participants del VxL i seguidors de les xarxes socials. I per l'altra, s'han fet dues gimcanes lingüístiques el concurs a Calafell ("Endevina-la!") i a Tarragona ("Per Sant Jordi, remenem paraules"), en col·laboració amb associacions de comerciants, en què els participants havien de resoldre jeroglífics limgüístics col·locats a 13 establiments de Calafell i 44 de Tarragona.

Finalment, a Calafell s'ha col·laborat com a jurat en el Concurs de cartes d'amor i s'ha participat en el programa espcial de Calafell Ràdio dedicat a Sant Jordi, parlant del vocabulari de la diada.

Mural del Vendrell

Alumnes de Vila-seca

Activitat a l'aula de Valls

Visita a les parades de llibres del Vendrell

Els alumnes de Salou

Vols compartir aquesta notícia?