Per Sant Jordi culmina el concurs literari de l'alumnat del Suficiència 3 de Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

El proppassat dia 24 d'abril, els alumnes de l'S3 de Cornellà de Llobregat van celebrar l'acte final del seu concurs de contes de Sant Jordi, amb una votació a l'aula per decidir el guanyador entre els tres finalistes. 

Com que el primer premi, a més d'un lot de llibres, incloïa la rosa castellera, vam tenir com a convidat el president dels Castellers de Cornellà, David Calabuig, que va ser qui es va encarregar de donar els premis als tres guanyadors: Maria Márquez, en primer lloc, amb el seu conte Un dia qualsevol tot pot canviar; Rosa M. Lebrón, en segon lloc, amb Retrobant casa meva, i Marc Brugal, en tercer lloc, amb En el refugi.

Aquest acte va ser la culminació d'una feina que havia començat a l'aula mateix amb la redacció de les bases del concurs, la temporalització de les diferents fases i la decisió de les característiques i de la llargada que havien de tenir les narracions. A partir d'aquí es va reservar una estona de classe de tant en tant per parlar de diferents tècniques narratives i d'altres qüestions com el bloqueig de l'escriptor o la correcció, per exemple. També es va organitzar tot el sistema de lectura dels contes i de la tria dels semifinalistes, primer, i dels finalistes, després, sempre a través del núvol i de la missatgeria, de manera que el funcionament del concurs i la deliberació del jurat, format per tot el grup,  no prengués temps de classe. Pel que fa als premis, es van fer tres lots de llibres de segona mà d'autors catalans.

En resum, s'ha tractat d'una activitat molt positiva i que es preveu que tingui continuïtat a l'aula mentre duri el curs, amb l'anàlisi i la correcció -tant textual com gramatical- de diversos fragments dels contes presentats, amb l'objectiu de millorar els coneixements gramaticals i la competència en llengua escrita, especialment de cara a l'examen final que s'acosta.

Vols compartir aquesta notícia?