Llegir per parlar, llegir per aprendre a Lloret de Mar

CNL de Girona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Durant tot aquest curs, els alumnes de nivell elemental han pogut gaudir de clubs de lectura i grups de conversa conduïts per una voluntària per la llengua

M. Alba Agulló, participant en el Voluntariat per la Llengua a Lloret de Mar, aquest tercer trimestre de curs conduirà dos grups de conversa: un per a alumnes que acaben de fer el nivell bàsic 3 i un per a alumnes del nivell elemental 3. Faran servir el material de Llegir per parlar, llegir per aprendre, un material editat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la finalitat de reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura. El material consta d'una guia didàctica i tot un seguit de quaderns que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa.

Al novembre, ja va conduir dos clubs de lectura per a alumnes del nivell elemental. El llibre que van llegir va ser Contes sorprenents. Cinc relats breus que comparteixen pinzellades d'humor, mirada crítica i finals sorprenents. Els contes són: «La porta oberta» de H. H. Munro 'Saki', «El regal de Reis» d'O. Henry, «El collaret» de Guy de Maupassant, «La venjança» d'Anton P. Txékhov i «L'espectre» d'Horacio Quiroga. Es tracta d'una adaptació de lectura fàcil feta per Salvador Comellas Garcia.

El segon trimestre, els dos mateixos grups van poder continuar fent conversa. Aquesta vegada ja amb les propostes de Llegir per parlar, llegir per aprendre.

OC Lloret de Mar

Vols compartir aquesta notícia?