Suport del comerç local de Vilanova i la Geltrú a la promoció del català

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua > Establiments col.laboradors

A Vilanova i la Geltrú, durant el primer trimestre del 2019, un total de 14 establiments comercials han renovat la seva adhesió al programa del Voluntariat per la llengua (VxL) i un més s'hi ha afegit de nou.

Compromís mantingut

Des de començaments del 2019 onze establiments de Vilanova i la Geltrú -Cota Zero, Sortpremsa, JR Supermercats (amb 7 punts de venda), Forn Valls (amb 2), Ferdolç (amb 2 més), Casa Gil, Sabateria Mirim, El Llençol, Albà Íntim i Vins Avinyó- juntament amb tres parades del Mercat del Centre -Carnisseria Marta, Fruites i Verdures Montse i Sínia Batadet- han renovat el seu compromís d'adhesió al programa del VxL i, a més, s'hi ha afegit un establiment nou: CEX, botiga de jocs i DVD.

Aquests establiments formen part de la xarxa local de 45 punts de venda que mostren el seu compromís en el suport a l'ús del català amb els clients que l'estan aprenent i que volen ser atesos en aquesta llengua.

Les adreces d'aquests establiments, juntament amb tots els que encara tenen vigent el compromís inicial amb el VxL, es poden consultar a:
/xarxa/cnlaltpenedes/voluntaris/establiments/

Col·laboracions concretes

Aquesta complicitat es concreta al llarg de l'any en dues actuacions estables: a la primavera s'organitza un concurs lingüístic i al llarg de l'any, i especialment a la tardor, els aprenents dels cursos de català fan pràctiques de compra en aquesta llengua amb l'ajuda del personal dels establiments adherits al VxL.

En aquest sentit, del 25 de febrer al 15 de març el grup d'alumnes que estaven inscrits al curs de Bàsic 3 van fer pràctiques de compra en una selecció de 10 establiments de la xarxa. En total, s'hi van fer 23 pràctiques. A més, el dia 5 de març els alumnes del grup de Bàsic 2 van visitar les cinc parades del Mercat del Centre que estan adherides a aquest programa i van poder conversar en català amb els venedors, alguns dels quals van aprofitar per explicar-los característiques i origen dels productes que comercialitzen.


El Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú remarca el valor d'aquesta complicitat i, especialment, el compromís renovat dels que han tornat a expressar la voluntat de continuar formant part d'un treball compartit per normalitzar la presència del català en les relacions comercials, sobretot en les relacions amb els nous parlants de català que s'estan incorporant a la nostra comunitat lingüística.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?