El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Mundial de la Poesia amb prop de seixanta activitats

Serveis Centrals

Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP

L'acte central de celebració ha comptat amb la participació d'un alumne i una voluntària del programa Voluntariat per la llengua del CNL de Roses. El text escollit per la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el dia és Poesia. Música de l'ànima, teixida amb paraules, de Rosa Fabregat.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha celebrat un any més el Dia Mundial de la Poesia, amb cinquanta-vuit actes que van girar en torn del fet poètic, i també participant en l'acte central que es va dur a terme ahir, 21 de març al Centre Arts Santa Mònica del Departament de Cultura a Barcelona. La presentació va comptar amb la intervenció de Joan-Elies Adell, director de la Institució de les Lletres Catalanes; Dolors Reig, presidenta de la Federació Catalana d'Associacions i clubs UNESCO i la cloenda de la consellera del Departament de Cultura, Laura Borràs.

L'acte central de celebració d'enguany va girar en torn al poema de l'escriptora Rosa Fabregat, Poesia. Música de l'ànima, teixida amb paraules, text  escollit per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2018. A més a més el poema s'ha traduït a 20 llengües (alemany, amazic, anglès, àrab, castellà, eslovè, filipí, francès, grec, guaraní, hindi, italià, mandinga, occità, polonès, portuguès, romanès, rus, urdú i xinès) i s'ha distribuït a través d'un pòster desplegable.

Un dels alumnes del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Roses, Oleksandr Dmytrenko, nascut a Ucraïna, va fer la lectura del poema de Fabregat en rus. Per la seva banda, Soledat Gascó, que també havia estat alumna del centre i ara forma part del programa Voluntariat per la llengua, va fer la lectura en català.

Actes poètics a 47 municipis de Catalunya

Les accions dels centres han tingut diferents formats amb la poesia de rerefons, com ara recitals de poesia, tallers poètics, poesia a l'aula, lectures de poemes, vermuts poètics, tallers de haikus i murals poètics. Aquestes activitats commemoratives, organitzades amb la col·laboració d'entitats i associacions culturals, han passat per 47 municipis del 12 al 27 de març.

A partir de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia el Consorci vol apropar la poesia als alumnes dels cursos i participants del programa Voluntariat per la llengua. A més a més, complint els eixos del Consorci en la celebració de diades, les activitats a l'aula també serveixen per divulgar l'obra i figura dels autors catalans entre els alumnes.

Àmbit de Projecció i Comunicació

Vols compartir aquesta notícia?