Pau Vidal participa en el club de lectura de la Biblioteca Fort Pienc

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Aquesta activitat es va fer emmarcada en el programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes.

Pau Vidal al club de lectura de la Biblioteca Fort Pienc

Pau Vidal i els fantasmes de Ciutat Vella. L'escriptor, lingüista i traductor Pau Vidal ens va deixar bocabadats explicant-nos anècdotes i curiositats sobre el recull de relats Homeless (2003) al club de lectura en llengua catalana de la Biblioteca Fort Pienc.

Homeless, que s'havia de titular en català Home les (en el sentit d'"home ferit, perjudicat"), són sis narracions -fruit d'un treball de documentació ingent- sobre sis edificis desapareguts a causa de la transformació urbanística de la Barcelona olímpica. L'autor reconstrueix paisatges de racons de Ciutat Vella amb la veu dels protagonistes, des del desesperat i irònic soliloqui d'un sensellar, passant pel dietari d'una víctima de la reconstrucció del Liceu, fins al diàleg entre dues prostitutes.

Lladres, prostitutes, orfes i sensesostre són els protagonistes de les històries que ens expliquen, amb un registre que alterna col·loquialismes i l'estàndard, peripècies i angoixes. Víctimes de les expropiacions i les decisions urbanístiques, obren una porta a la reflexió.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies al programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes.

Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?