L’escriptora Núria Martí Constans visita el Club de Lectura Fàcil de Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Dimecres 6 de març, l'escriptora Núria Martí Constans va fer una xerrada sobre l'ofici d'escriure i d'adaptar obres a la lectura fàcil.

Aquesta xerrada es va organitzar un cop s'havia acabat el Club de Lectura Fàcil del febrer que en aquesta edició els lectors havien llegit la novel·la Pilar Prim, de Narcís Oller. Una adaptació a la lectura fàcil (LF) feta per per Núria Martí. És per això, i gràcies al programa Lletres en Viu que el Departament de Cultura ofereix  a les biblioteques públiques per poder posar en contacte lectors i autors de literatura catalana mitjançant la seva presència en les trobades als clubs de lectura d'adults.  

La xerrada va girar entorn de tres temes: d'una banda, va fer cinc cèntims sobre què és la lectura fàcil, d'on prové la idea original i a quins lectors va adreçada. També sobre les directrius de la LF quant al llenguatge, el contingut i la forma del text. A continuació, va fer un repàs sobre la seva trajectòria professional des dels seus inicis en el camp de l'ensenyament de català per a adults fins a la seva dedicació actual: escriptora i adaptadora de novel·les al format lectura fàcil. I, finalment, es va centrar en l'obra de Pilar Prim i en el procés d'adaptació de la novel·la a un text més fàcil i adequat per als lectors primerencs.

L'escriptora, que es va declarar una gran entusiasta de Pilar Prim, va afirmar que a l'hora d'adaptar, un dels trets més importants és saber conservar l'emoció i l'essència de la novel·la original.

Vols compartir aquesta notícia?