Els premis de la 3a edició del Minicampionat de Scrabble amb ambient de Carnaval

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Oci i consum > I tu, jugues en català?

Sis participants es van disputar en tres emocionants partides la 3a. edició del minicampionat, que va tenir lloc a l'entitat adherida al Voluntariat per la llengua (VxL). En aquesta edició el jurat va atorgar tres premis relacionats amb el Carnaval.

La tercera edició dels minicampionats de Scrabble, que organitza el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de l'Agrupació Excursionista (AE) Talaia, entitat adherida alVxL, i el suport de la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), va coincidir amb la setmana que comença el Carnaval.

L'activitat va significar el punt final de les trobades setmanals que s'han fet tots els dimecres a la tarda durant aquesta edició. Jordi Pujol, voluntari lingüístic i membre del FISC, condueix les trobades de l'anomenat Club de Scrabble de Vilanova i la Geltrú, amb la finalitat que el joc de llengua contribueixi a reforçar l'expressió oral i a incrementar els coneixements lingüístics de les persones que hi participen, principalment alumnes dels cursos de català, parelles del VxL i membres de l'entitat.

Tres rondes i tres premis

El minicampionat va comptar amb l'arbitratge i el suport de Francesc Gallèn i Jordi Pujol, tots dos membres del FISC. La competició va constar de tres rondes de dotze minuts cadascuna. L'agulla de les puntuacions de les partides va ser entre els dos-cents i els tres-cents punts.

El jurat va valorar molt positivament l'esforç de tots els participants i els bons resultats de la competició i, finalment, va atorgar el primer premi a la voluntària i alumna del segon curs del nivell intermedi de català: Ester Gómez. El segon i el tercer premi van ser per a Magda Noés, en condició de sòcia de l'entitat, i Antoni Cutillas, exalumne dels cursos de català.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

Properes convocatòries

Els minicampionats de Scrabble estan pensats perquè cada trimestre s'organitzi una sessió amb la finalitat d'oferir una activitat lúdica relacionada amb les paraules perquè les parelles lingüístiques, l'alumnat dels cursos de català i totes les persones majors d'edat a qui agradin els passatemps, els jocs de taula i la llengua puguin apuntar-s'hi i gaudir de les emocions de les lletres i de les estratègies del joc.

La quarta edició serà la de primavera (març-maig). Les trobades començaran el dimecres 13 de març, a les 7 de la tarda, a l'AE Talaia i el 4t. Minicampionat de Scrabble, que tancarà la temporada, serà el dimecres 22 de maig.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?