El Voluntariat per la llengua a Igualada suma vint noves parelles lingüístiques

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua es van poder conèixer, el passat 8 de febrer, en una trobada que va tenir lloc a la Biblioteca Central d'Igualada.

Voluntaris i aprenents d'aquesta nova edició

El passat 8 de febrer es va celebrar l'acte de presentació de les noves parelles lingüístiques d'aquest segon trimestre a Igualada. En aquesta edició s'han format vint noves parelles lingüístiques que, juntament amb disset que continuen de la passada tardor, sumen trenta-set parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana per practicar català a través de la conversa.

L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Central d'Igualada i va aplegar una trentena d'assistents, entre voluntaris i aprenents. Durant la sessió es va donar a conèixer el programa, aquest cop d'una manera diferent: a través d'un Kahoot, un joc interactiu de preguntes i respostes que tothom va poder seguir a través del seu mòbil. També es van donar les informacions i orientacions necessàries perquè les trobades siguin tot un èxit.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de foment de l'ús social del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística. El 2018, el VxL va assolir el rècord històric de més de 10.600 parelles formades en un any, i de més de 130.000 des que es va iniciar el programa el 2003.

El VxL facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès. D'aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar en català agafen seguretat i fluïdesa i les que parlen habitualment català s'acostumen a no canviar de llengua innecessàriament.

Totes aquelles persones interessades a inscriure-s'hi ho poden fer a través del portal www.vxl.cat o al Servei Local de Català d'Igualada (carrer Lleida, 78). Les inscripcions estan obertes tot l'any.

Vols compartir aquesta notícia?