12 anys del pla Yingxin, 12 anys junts!

CNL L'Heura

Acolliment

Els alumnes xinesos del curs Inicial de català van ser els protagonistes de la celebració, com a representants dels més de 1.500 alumnes xinesos que han passat pels 50 cursos que ha organitzat el CNL L'Heura des de l'any 2007.

Dimecres, 13 de febrer, vam celebrar l'Any Nou xinès tot coincidint amb una altra celebració, els 12 anys del pla Yingxin, de dinamització lingüística de la població xinesa de Santa Coloma de Gramenet.

La sala Sayrach de la Biblioteca del Fondo es va omplir de gom a gom. 12 són també els signes de l'horòscop xinès i, coincidint amb aquest cicle de gran significat en la cultura xinesa, l'acte va començar amb una activitat lúdica al voltant dels animals, símbols de l'horòscop. Els assistents a l'acte van ser convidats a buscar quin era el seu signe de l'horòscop xinès i quines eren les seves característiques més destacables. Alumnes xinesos i tècnics del CNL L'Heura els van ajudar en aquesta cerca.

La directora de la Biblioteca del Fondo, Mariona Chavarria, va donar la benvinguda als assistents. A continuació es van repassar 12 fites aconseguides durant el desenvolupant del pla Yingxin. A part del nombre d'alumnes i dels cursos es va destacar sobretot la participació dels alumnes xinesos en les activitats impulsades pel CNL, l'ampliació del pla a tots els eixos de treball del CNL: llengua i igualtat d'oportunitats, cohesió social i foment de l'ús.

Les dinamitzadores i professores que han participat en el pla des del seu origen van ser presents a l'acte mitjançant petits vídeos de salutació.

Va cloure l'acte en Diego Arroyo, tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i president del Consell de Centre del CNL L'Heura qui va destacar la bona feina feta durant aquests anys i el compromís de la ciutat en l'acollida de les persones xineses i nouvingudes en general, des del respecte i la cohesió social. 

A l'acte va assistir també Lluís Fuentes, regidor de l'Ajuntament, així com en Xavier Moral, membre del Consell de Centre i representant del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Viqui Sanz directora de Projecció i Comunicació del CPNL, Natàlia Tomàs directora del CNL de Badalona i Sant Adrià i Maria Roig coordinadora d'acolliment del CNL de L'Hospitalet.

Vam poder comptar, així mateix amb la participació d'alumnes de cursos de nivell Bàsic 2 i Bàsic 3, propietaris de restaurants xinesos com el Wenzhou, tècnics del Servei de Convivència de l'Ajuntament, l'associació de comerciants l'Agrupació, Integramenet, l'Associació de dones Artemis, els Amics del Fondo, la colla castellera Laietans de Gramenet i l'Associació de Xinesos de Santa Coloma de Gramenet.

Si voleu veure les fotografies de l'acte cliqueu aquí

Vols compartir aquesta notícia?