Els alumnes de l'E1 de Sant Sadurní d’Anoia practiquen el català amb els voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català

"Compartim en català" és el nom d'aquest petit projecte que s'ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de la tècnica del Casal, dels seus voluntaris i de l'empresa TASCA.

Els dies 29 de gener i 12 de febrer, els alumnes del curs Elemental 1 de Sant Sadurní d'Anoia van poder practicar el català amb voluntaris catalanoparlants. Aquests voluntaris són persones grans que ja estan compromeses en altres tasques i que han col·laborat en aquesta activitat. Amb aquestes pràctiques es pretén reforçar l'ús del català fora l'aula i crear un espai de relació entre alumnes i vilatans.

Jocs i joguines

La conversa va girar entorn del joc. A la primera trobada, alumnes i voluntaris van explicar quins eren els seus jocs i les seves joguines preferides quan eren petits. Els alumnes havien fet un treball previ a classe i algun d'ells va portar fotografies i joguines que encara conservaven. Van viatjar al món de la infantesa!

Els voluntaris també van fer un treball previ amb una dinamitzadora de l'empresa TASCA per organitzar els grups, saber els països dels alumnes i treballar el tema del joc i les joguines.

Jugar

A la segona trobada va arribar el moment de jugar. Alumnes i voluntaris van explicar diferents jocs de taula i van fer unes quantes patides en un ambient molt distès.

Les activitats al Casal van ser un èxit i alumnes i voluntaris en van sortir molt satisfets. Per als alumnes, és important poder practicar el català en un context real. Per als voluntaris, va ser una experiència molt enriquidora.


Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?