Sant Andreu juga a l'Scrabble en català

CNL de Barcelona

Oci i consum > I tu, jugues en català?

Dilluns 28 i dimarts 29 de maig alumnes de la Delegació de Sant Andreu van jugar a l'Scrabble en català amb motiu del Dia Internacional del Joc.

Els alumnes de Sant Andreu juguen a l'Scrabble en català.

Durant aquest dos dies, i de la mà de Francesc Gallén i Armand Sant Mamet, de la Federació Internacional d'Scrabble en Català (FISC), alumnes del bàsic 2, de la professora Teresa Prades, i de l'elemental 2, del professor Ricard Truc, es van endinsar en el món de l'Scrabble, el joc més popular de lletres creuades. Van aprendre la mecànica del joc, les estratègies per poder-hi jugar amb més agilitat i les variants. També van conèixer el Leximots, l'aplicació de mòbil que permet consultar paraules i ajudar a millorar el joc.

La FISC, a banda d'organitzar aquests tallers, també van deixar a disposició uns taulers, perquè els grups que no van poder fer el taller, hi poguessin jugar una estona. A més, la Cristina Bassons, també va preparar uns anagrames perquè els alumnes dels diferents nivells els resolguessin a l'aula. Els anagrames eren sobre autors que enguany gaudeixen d'Any literari: Pompeu Fabra, Montserrat Abelló, M. Aurèlia Capmany i Manuel de Pedrolo.

Els alumnes s'ho van passar molt bé i amb ganes de repetir. Alguns, fins i tot, hi jugaran en línia i d'altres s'acostaran a Can Galta Cremat per afegir-se a les trobades que el club d'Scrabble de Sant Andreu organitza cada primer divendres de cada mes a les 19 hores.

L'Scrabble aporta els beneficis del que és el joc en si i també pot ajudar molt en l'aprenentage del català: els participants han de posar en pràctica tot el que saben, a més del seu enginy per buscar la paraula per obtenir més puntuació. És un joc estimulant, creatiu i que presenta reptes. I és per a totes les edats!

Delegació de Sant Andreu del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?