Una gimcana per promoure jocs per llegir en català a Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Durant la setmana de Sant Jordi es va poder participar en una gimcana per les botigues de joguines de Vilanova i la Geltrú que col·laboren en la campanya "I tu, jugues en català?".

Per donar continuïtat a la promoció de les joguines i el joc en català, que és l'objectiu de la campanya "I tu, jugues en català?", iniciada al 2013, aquesta primavera s'han organitzat activitats lúdiques tant a la parada de Sant Jordi de la Rambla Principal, conjuntament amb les entitats de la Xarxa d'Espais per la Llengua (XELL), com amb la col·laboració de quatre botigues de Vilanova i la Geltrú que col·laboren en aquesta campanya des de l'inici.

Llengua i joc

Durant tot el dia de Sant Jordi, a la parada de la XELL de la Rambla Principal es van oferir activitats lúdiques relacionades amb la llengua i el joc: lectura d'embarbussaments lingüístics, joc de les hores segons el sistema de campanar, endevinar en quines vuit llengües estava escrita la paraula gràcies i difusió de la gimcana 'Va de jocs' per les botigues de joguines.

Alguns grups d'alumnes dels cursos de català van passar per la parada a fer aquestes activitats i molts ciutadans que estaven passejant també hi van participar.


Alumnes del Bàsic 1 del matí.

Gimcana

Amb les butlletes repartides per Sant Jordi es podia participar en una ruta pels aparadors de les quatre botigues de la campanya "I tu, jugues en català?": Abacus Cooperativa, Chacón joguines, Imaginarium i Juguettos.

En concret, cada botiga recomanava un joc en català relacionat amb l'habilitat lectora i en una butlleta s'havien de respondre quatre preguntes sobre aquests jocs.

Es va poder completar la gimcana des de dilluns 23  a divendres 27 d'abril. I entre tots els participants, es van sortejar quatre jocs en català gentilesa d'aquests establiments.

 


El Josema rebent el premi de l'Abacus.  


La Cristina amb l'obsequi de Chacón Joguines.


L'Isidro recollint el regal a Juguettos


L'Alba amb un llibre d'activitats de costura de l'Imaginarium.

Entitats col·laboradores

Xarxa d'Espais per la Llengua

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?