Un Sant Jordi molt variat a Cerdanyola

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

L'acte central de la celebració de Sant Jordi va ser la Marató de Lectura dedicada a Manuel de Pedrolo. A més, el Servei Local de Català va organitzar altres activitats com tallers de cal·ligrafia, de sardanes, de teatre i de miniconverses perquè tots els grups hi poguessin participar.

El dia 23 d'abril va començar amb la Marató de Lectura que cada any organitza l'Ajuntament de Cerdanyola. L'autor escollit en aquesta ocasió va ser Manuel de Pedrolo, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Alumnes de diversos nivells van llegir fragments de les seves obres a la plaça de Francesc Layret. Durant la Marató de Lectura, els assistents també podien fer-se estampar una bossa de roba de record. Al llarg de tot el dia, alumnes dels cursos de català van participar en el taller de cal·ligrafia organitzat pel Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament.

L'endemà, la resta de cursos de català van celebrar Sant Jordi amb diverses propostes: els alumnes de nivell Intermedi van preparar unes miniconverses exprés per als companys dels altres nivells. Hi van participar una quarantena de persones; la Lorena, alumna veneçolana del nivell Elemental 1, va ensenyar a ballar sardanes a la resta de companys després d'haver-ne après al Centre Català de Caracas, i finalment, els grups de tarda van participar en una taller de teatre en el qual també van participar membres de la companyia local Teatrama.

P. F.

Vols compartir aquesta notícia?