El CNL de Tarragona celebra Sant Jordi

CNL de Tarragona

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

El CNL de Tarragona, amb l'objectiu de promoure el coneixement de la cultura catalana, va organitzar per aquest Sant Jordi diversos actes i activitats relacionades amb la Diada. 

Per una banda, a les aules dels cursos de català de Salou, el Vendrell i Calafell es va celebrar la diada fent punts de llibre o murals amb citacions i frases cèlebres o de creació pròpia, microrelats, poesies inèdites i frases i paraules en català que s'han treballat a les aules. A Valls, els alumnes es van intercanviar recomanacions de llibres i roses entre els companys, expressant desitjos en català. També van visitar la plaça on es troba el monument a Sant Jordi i van veure en primera persona els elements del bestiari popular que presidien el centre de la ciutat: els dracs vallencs.

A més, al llarg de tot el mes d'abril s'han organitzat dos concursos simultàniament, amb destinataris i objectius diferents. Per una banda, s'ha fet la segona edició del Concurs de microrelats d'amor i desamor "T'estimo... No t'estimo", destinat a alumnes i exalumnes, participants del VxL i seguidors de les xarxes socials; i per l'altra, el concurs "Per Sant Jordi, remenem paraules", en col·laboració amb l'associació de comerciants La Via T, en què els participants havien d'endevinar el significat de frases fetes catalanes de cartells col·locats a 30 establiments de Tarragona.

I en plena celebració de l'Any Pompeu Fabra, atès que enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement, també és un dels eixos al voltant del qual s'ha dut a terme alguna activitat: per exemple, el Dictat Públic en català a Calafell, amb paraules relacionades amb l'obra i la figura del Mestre.

Finalment, s'ha col·laborat com a jurat en Concurs de cartes d'amor (Calafell) i el Concurs Literari de Sant Jordi (la Bisbal del Penedès).

Alumnes del Vendrell

Acte de lliurament de premis de la Bisbal

Finalistes i premiats del Concurs de microrelats

Mural a Salou

Vols compartir aquesta notícia?