Un dia de Sant Jordi rodó al Servei Local de Català de Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Sota l'atenta mirada del drac de l'Escola d'Art que, com cada any, va presidir l'escenari, van anar passant al llarg del dia diferents grups integrats pels cursos de català.

A Rubí, la lectura de poemes va ser un èxit de convocatòria. Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal i Manuel de Pedrolo van ser els eixos de la lectura d'enguany.

Sota l'atenta mirada del drac de l'Escola d'Art que, com cada any,  va presidir l'escenari, van anar passant al llarg del dia diferents grups integrats pels cursos de català. Tots ells, des dels Bàsics 1 fins a l'Intermedi 3, van llegir poemes de Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló, de les quals es commemora el vintè aniversari de la mort i el centenari del naixement, respectivament.

Al matí van llegir els grups de B3, I3 i un de B1 que feia molt pocs dies que havia començat el curs; ens referim a un dels cursos que fem per al Servei d'Ocupació de Catalunya. I a la tarda ho van els grups de B1, E2 i I2.  Vam acabar el vespre amb la lectura d'algunes persones del programa del Voluntariat per la llengua.

Entre grup i grup hi va haver algunes persones que espontàniament es van brindar a llegir els poemes que havíem seleccionat per a tothom. Algunes escoles de Rubí van venir a oferir-nos recitats i cantades: escola Balmes (P3, P4 i P5), Maristes i Escola Montserrat. Cap al migdia un grup de l'INS L'Estatut ens van llegir fragments del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo. Volem destacar la ronda de lectures que van fer les persones del Centre de Recursos Pedagògics i els LIC. Destaquem un grup molt voluntariós que cada any ve a fer la lectura, són algunes de les persones grans que viuen a la Residència Rubí.

A la tarda, vam poder delectar-nos amb un quartet de corda de l'Escola de Música i després amb el Conte de Sant Jordi que la companyia Bufanúvols va oferir.

Aquesta fou ahir la vida d'una part de la plaça delimitada per l'escenari... la resta de la plaça, també bullia d'activitats entre les moltes parades de llibres i roses.

Fou un Sant Jordi francament bonic en què queda demostrada la importància de sumar i oferir espais que donin cabuda a tothom.

Podeu mirar les fotos del Sant Jordi del CNL de Terrassa i Rubí clicant aquí.

Vols compartir aquesta notícia?