Pompeu Fabra, el convidat d'honor de la Jordiada i de la parada del CNL de Cornellà

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Prop de 50 persones participen a l'acte Encomana Poesia protagonitzat pels participants del programa VxL

Diumenge passat, 22 d'abril, va tenir lloc la Jordiada, la gran festa de la cultura popular, al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. En què, a més de la parada del CNL per mostrar totes les activitats que du a terme el Centre, té lloc l'acte del VxL Encomana Poesia.

Com cada any, i amb la col·laboració de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística, el CNL de Cornellà va muntar la parada a la Jordiada per continuar difonent la llengua i les activitats del centre. A banda de la informació dels cursos, també es va fer difusió de la figura de Pompeu Fabra, enguany que es commemora l'Any Fabra, per mitjà de roses en forma de cartell i de la informació sobre la xerrada que tindrà lloc el 25 d'abril per explicar els canvis introduïts en les noves gramàtica i ortografia de la llengua. A més, també es van tornar a mostrar les campanyes 'I tu, jugues en català?' i 'Català i empresa'. A la parada s'hi van acostar tant l'alumnat dels cursos de català com els participants del programa de VxL. Es va aprofitar per donar informació dels cursos intensius de l'estiu i del programa del Voluntariat per la Llengua. ​

A més, com ja es va fer l'any passat, els participants del programa Voluntariat per la llengua van llegir poemes en l'acte Encomana 

Poesia, que va reunir prop d'una cinquantena de persones que no s'ho van voler perdre. La tria dels poemes va posar especial èmfasi en les figures de Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló i Manuel de Pedrolo, en commemoració dels cent anys del seu naixement, entre d'altres. A part, també es van llegir els tradicionals poemes relacionats amb la festa de Sant Jordi.

La Jordiada és una festa en què es mostra la cultura popular, l'artesania, s'hi duen a terme activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, castellers, parades de venda de roses i llibres i de difusió de la lectura, un dinar popular... la festa de Can Mercader és una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà i que ha esdevingut una cita obligada per a moltes persones de tota l'àrea metropolitana. És una festa que es fa sempre el diumenge abans o després de la diada de Sant Jordi però aquest any, com que Sant Jordi era diumenge, va coincidir.

Vols compartir aquesta notícia?