Alumnes de Sant Cugat conversen amb l’escriptora Tània Juste

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

El dilluns 26 de febrer Tània Juste, autora de la novel·la L'hospital dels pobres (2014), va oferir una xerrada adreçada als alumnes del nivell de suficiència de l'SLC de Sant Cugat, que havien treballat la novel·la a classe, i a l'alumnat de l'Escola d'Adults de la Casa de Cultura.

La novel·la s'emmarca en la construcció de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, que els alumnes podran visitar el proper 16 de març. L'escriptora va fer una breu introducció en què va explicar com s'havia inspirat i quin havia estat el mètode de treball per bastir aquesta història, que, segons va dir, no considerava que es pogués emmarcar ben bé dins el gènere de novel·la històrica perquè posa més èmfasi en la relació entre els personatges que no pas en la recreació històrica exacta (tot i que la documentació ha estat del tot rigorosa).

Els assistents van aprofitar per fer preguntes sobre algun dubte que els havia quedat o sobre allò que els havia interessat, com ara la construcció dels personatges, la relació de l'autora amb l'espai que ha descrit tan acuradament, o tècniques d'escriptura per poder donar el millor d'un mateix com a escriptor.

Els alumnes van comentar que poder posar cara i veu als escriptors dels llibres que es llegeixen a classe és una pràctica que els motiva encara més a llegir. De fet, és l'objectiu que l'SLC persegueix a l'hora d'organitzar actes com aquest.

B. P. (text) i S. G. (fotos)

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?