El Gran Dictat Popular i Sismògraf: una combinació ideal per Sant Jordi

CNL de Girona

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Es van aplegar unes tres-centes persones a la plaça del Teatre, 88 de les quals van participar en el Gran Dictat.

La 3a Edició del Gran Dictat Popular va tenir lloc a la tarda de Sant Jordi, a la plaça del Teatre d'Olot. Va ser una activitat que va combinar llengua i dansa, i va aplegar unes 300 persones, 88 de les quals van fer el Gran Dictat.

Aquest 2017, el conte amb què es va treballar era de l'escriptora Maribel Torres, titulat 'Mediterrani', sobre el drama dels refugiats. Va ser llegit per dues noies de la Brigada EKO Garrotxa, que han estat treballant en camps de Grècia.

Tres dones van ser les guanyadores d'aquesta 3a Edició: de la Categoria A (de 5è de primària a 2n d'ESO), amb 36 participants, en va ser guanyadora Pauline Castex, de l'Escola Pla de Dalt; la Categoria B (de 3r d'ESO fins als 18 anys) amb només 6 participants, la va guanyar Mireia Masdeu, i la Categoria C (a partir de 18 anys), amb 46 persones participants, va tenir com a guanyadora Núria Rabert. Enguany, hi va haver més participació d'adults que de nens ( a diferència de l'any passat) i els adolescents van continuar essent els qui menys participen en el Gran Dictat. La guanyadora de la Categoria A, de l'Escola Pla de Dalt,  s'endurà 150 euros per a tots els seus companys de classe; la de la B, anirà a fer una excursió guiada en caiac per gentilesa de Kayacking Costa Brava, i, finalment, la  noia guanyadora de la Categoria C s'endú una nit en una casa rural de la Garrotxa, per a dues persones, amb esmorzar inclòs, regal de Turisme Garrotxa.

Abans del sorteig de premis, es va poder gaudir d'un espectacle del festival Sismògraf: 'Ballant, ballàvem', de Laia Santanach, que va ballar les 15 paraules del dictat. Podeu veure com va ballar el dictat clicant aquí.

L'àlbum de fotografies del Gran Dictat és aquí

Vols compartir aquesta notícia?