Amics del Fondo ens expliquen la història del barri

CNL L'Heura

Acolliment

L'associació Amics i Amigues del Fondo va organitzar una ruta per explicar la història d'aquest barri colomenc.

Un barri que va néixer quan alguns habitants Barcelona van arribar entre els anys 1920 i 1930 per fer-se la caseta i l'hortet. Un lloc tranquil i saludable.

Després va arribar la immigració dels anys seixanta i setanta i els veïns i veïnes van haver de lluitar per transformar un lloc mancat totalment de les infraestructura necessàries per acollir tants milers de persones; els carrers no estaven asfaltats, no hi havia clavegueram ni escoles ni centres de salut.

Amics i amigues del Fondo està format per persones que van participar en aquestes lluites i que volen conservar la memòria d'aquells fets i transmetre-la a les noves generacions de colomencs. D'una banda se senten orgullosos del que es va aconseguir: ara el barri té mercat, biblioteca, CAP, escoles i metro. D'altra banda aquest territori ha hagut d'assumir una nova onada d'immigració d'arreu del món, i per tant encara queda feina per fer, una feina que s'ha de fer entre tots!

En Jaume, en Josep i l'Albert, dels Amics i Amigues del Fondo (una secció de l'associació Fòrum -Grama),  ens van fer una explicació de la història del barri, ens van mostrar imatges de com era fa 50 anys i ens van passejar pels llocs més significatius. Els agraïm la seva tasca de difusió! Els alumnes dels nivells de Bàsic 1 van seguir amb atenció les seves explicacions i van descobrir una història que la majoria no coneixia.

Aquesta actuació s'emmarca en el conveni que el CNL L'Heura ha signat amb Fòrum-Grama i que té com a objectiu difondre la llengua catalana i la història de la ciutat.

Aquí podeu veure totes les fotos de la sortida

    

Vols compartir aquesta notícia?