Trobada amb l’escriptor Alejandro Palomas a la Biblioteca de Montornès

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Un moment de la trobada amb Alejandro Palomas al caliu dels llibres i de la bona conversa

Participants en els clubs de lectura, alumnes dels cursos de català i usuraris en general  van omplir el primer pis de la Biblioteca de Montornès per conversar amb l'escriptor Alejandro Palomas.

El passat dimarts dia 14 a les 18 h va tenir lloc la trobada amb l'escriptor Alejandro Palomas a la Biblioteca de Montornès arran de la lectura del llibre Un fill.  Va ser una tertúlia molt concorreguda, ja que nombrosos usuaris, a més dels participants en el club de lectura "Parlem de llibres", el grup del club de lectura fàcil en català i els alumnes de l'Intermedi 2 dels cursos de català per a adults, havien llegit el llibre.      

El Sr. Palomas va comentar en primer lloc que amb  Un fill  s'havia trencat una mena de "malefici" que planava per damunt de la seva obra:  el fet que els seus lectors eren majoritàriament dones i que els homes no s'apropaven a les seves novel·les. Amb Un fill no havia estat ben bé  així,  i es podia dir que més o menys ja havia començat a guanyar  públic masculí.  Aquest comentari  va donar peu a reflexionar sobre el fet que, en general, se solen tenir molts prejudicis a l'hora de triar lectures.

El Sr. Palomas va explicar que aquesta era una novel·la que havia intentat escriure en diverses ocasions al llarg de la seva vida, als 20 anys, als 30, als 40... però que havia anat descartant. Finalment el que l'havia impel·lit a escriure-la havia estat el fet que se l'havia pres com un desafiament, ja que l'editorial li havia aconsellat de descartar-la perquè, segons ells, ningú, a hores d'ara sabria qui era Mary Poppins, un fet important en la novel·la.

Va confessar, sense pudor, que per crear el nen protagonista del llibre havia partit d'ell mateix, que ell era en Guillem, que li havia estat molt fàcil de recordar com pensava i com parlava quan tenia 9 anys. També va comentar que, amb el personatge de la psicòloga, havia volgut homenatjar la seva pròpia psicòloga, la que ell havia tingut de petit, sense la qual, diu, ell no seria on és ara.  

La conversa va fluctuar entre comentar el llibre Un fill i altres llibres de l'autor com Una mare o Un gos.  El senyor Palomas es va mostrar com un home molt passional,  molt lligat a la figura de la seva mare, amb un vincle molt especial amb el seu gos... Vam descobrir un escriptor molt intens, emocional i sincer. 

Sens dubte, haver llegit Un fill i la personalitat captivadora del Sr. Palomas, portarà molts dels assistents a llegir més obres d'aquest autor. 

Reyes Barragán. Oficina de Català de Montornès

Vols compartir aquesta notícia?