Trobada amb l'autor Eduard Márquez al Club de lectura intermedi de Nou Barris

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

La propera sessió del Club de lectura intermedi de Nou Barris serà especial: Eduard Márquez, l'autor del llibre que s'hi comentarà, La decisió de Brandes, hi serà present. D'aquesta manera, els assistents, a més de compartir un espai de trobada i d'intercanvi d'impressions sobre la lectura, també podran tenir un diàleg directe amb l'autor, la seva obra i d'altres temes relacionats amb el fet literari.

La decisió de Brandes es basa en un fet real: narra el xantatge en què Göring, un polític i militar nazi obsessionat pels quadres de Cranach, sotmet a Brandes, un pintor. Però més enllà de l'argument, Márquez parla de la memòria, dels records, d'allò que ens queda del que hem viscut, del que perdura, del que es perd... El protagonista, Brandes, -de qui només se'n diu el nom al títol del llibre- és  un home gran que veu com el càncer el va matant a poc a poc, després d'haver sobreviscut  la mort de les persones que més ha estimat. Brandes repassa la seva vida o, millor dit, fa unes pinzellades pels records que li queden d'allò més important.

Eduard Márquez (Barcelona, 1960) és autor de llibres de poesia (La travesía innecesaria i Antes de la nieve), narracions per a nens (Hoax, La maledicció del cavaller Nomormai, Els somnis de l'Aurèlia, L'Aurèlia i el robaombres, Les granotes de la Rita, L'Oriol i el ratolí Pérez, L'Andreu i el mirall de les ganyotes, Una mala idea i els sis episodis de «Les increïbles i superheroiques aventures de la XXL»), reculls de contes (Zugzwang, L'eloqüència del franctirador i Vint-i-nou contes menys) i novel·les (Cinc nits de febrer, El silenci dels arbres -finalista del Premi Llibreter 2004-, La decisió de Brandes -Premi Octavi Pellissa 2005, Premi de la Crítica Catalana 2006 i Premi Qwerty 2007― i L'últim dia abans de demà ─finalista del Premi Crexells 2012─).

Aquesta serà la 6a sessió del Club de lectura intermedi que la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona condueix a la Biblioteca de Nou Barris i tindrà lloc el dimarts 14 de març 19 h.

Activitat que s'emmarca en els clubs de lectura de llengua catalana. Places limitades. Si vols assistir-hi, contacta amb qualsevol delegació del CNL de Barcelona o escriu un correu a activitats.bcn.inscripcions@cpnl.cat . O truca al 93 481 68 28.

Adjuntem cartell de l'activitat

Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?