Club de lectura de català intermedi a l'Eixample amb 'La pell freda'

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

Actualment, s'està rodant l'adaptació cinematogràfica de 'La pell freda', d'Albert Sánchez Piñol, dirigida pel francès Xavier Gens..

El proper divendres 17 de març, a les 10.30 h, al club de lectura de nivell intermedi de la biblioteca Fort Pienc, parlarem de La pell freda, d'Albert Sánchez Piñol, una novel·la de gènere fantàstic publicada l'any 2002, que explica l'arribada d'un excombatent de la independència d'Irlanda a una illa perduda.

El protagonista de La pell freda es troba en una illa perduda enmig de l'Atlàntic per desenvolupar-hi la feina d'oficial atmosfèric del far, l'única construcció de l'illa a part d'una cabana, i on només hi viu una persona: l'intrigant oficial de senyals Batís Caffó, qui, a més, amaga un secret relacionat amb el fet que realment no estan sols del tot... a l'illa també hi ha uns éssers monstruosos que ataquen de nit!

La pell freda s'ha traduït a 37 llengües i, només en català, ha venut 125.000 exemplars. Se n'està rodant una adaptació al cinema, amb guió de Jesús Olmos i direcció del francès Xavier Gens (autor d'obres com Hitman o Divine) i es comercialitzarà amb el títol de Cold Skin. Els exteriors de la pel·lícula ja s'han rodat a Llançà i a Lanzarote. David Oakes, conegut per la seva participació a Los Borgia i Els pilars de la Terra, farà de jove oficial atmosfèric, Ray Stevenson (que havia actuat a Thor i a Divergent) serà en Batís i Aura Garrido farà el paper d'Aneris.

Materials didàctics per treballar l'obra més a fons:

http://lacampanaeditorial.com/llibre-215/

http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/lectures/pell/abans.htm

Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?