Tercera tertúlia del curs 2016-2017 a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou

CNL del Maresme

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

El dimarts 14 de febrer  es va fer la tercera tertúlia en català del curs 2016-2017 a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou, amb el comentari del llibre Nahid, la meva germana afganesa, d'Anna Tortajada.

Conduïda per la voluntària lingüística Carme Giol, la tertúlia va comptar amb l'assistència dels alumnes del nivell elemental, que van estar comentant aquesta història basada en la dura realitat del règim talibà de l'Afganistan. Els alumnes van intercanviar opinions sobre tots els aspectes que conformen la complexa i polièdrica realitat geopolítica, històrica i social de l'Afganistan, país a qui ha tocat viure una de les històries més dramàtiques d'aquest tombant de segle. La situació de la dona, la tergiversació violenta i interessada  de l'islam, el pervers paper de les potències occidentals,  la manipulació dels mitjans de comunicació i el posterior abandó informatiu, la situació dels refugiats..., van ser alguns dels aspectes debatuts pels assistents, en un debat sensible i intel·ligent que va acabar amb el desig de molts alumnes de conèixer més a fons la realitat de l'Afganistan.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou en el marc del programa Voluntariat per la llengua, amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Coromines.

Vols compartir aquesta notícia?